Black screen

Kompiuterių ir jų priedų techninės problemos, jų sprendimai, patarimai
R3niarT
Posts: 22
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:12 am

Black screen

Postby R3niarT » Sat Apr 06, 2013 3:51 pm

Sveiki, susidūriau su kompiuterio problema ir po ilgo laiko bandant ją nesėkmingai išspręsti nusprendžiau parašyti čia.Problema pasireiškia taip - man žaidžiant žaidimus (DotA 2, Team Fortress 2) bet kuriuo metu ekranas palieka juodas (power saving mode) per ausines apie 10 sekundžiu girdisi burzgimas poto nutyla neina restartuoti, išjungimas per laidą arba nuspaudus power mygtuką ir ilgiau palaikius.Kai tai įvyksta galima išgirsti kaip kompiuterio viduje aušintuvai pradeda dirbti visu pajėgumu.Manau tai vaizdo plokštės problema, nes kiek supratau iš savo ieškojimų ne man vienam pasireiškia ši problema su šios serijos plokštėmis.

Pavyzdys to kas atsitinka:http://www.youtube.com/watch?v=ilD2649KNF8

Pc duomenys:
CPU:AMD Phenom II X4 960T Black Edition, Socket AM3 ,8MB @3.75Ghz
CPU Cooler:Cooler Master Hyper 212 Evo
MoBo:ASRock M3A770DE, 770, 4xDDR3-1333, SATA2, RAID, GBLAN, ATX
RAM:DDR3 Patriot 4GB (2X2GB) 1333MHz CL9 Radiatorius
GPU:Gigabyte Radeon HD 6850, 1GB DDR5 (256 Bit) @820/1050Mhz
PSU:Corsair CX600 V2 600W ATX, 80 PLUS, Builder Series, 12cm vent

Tikiuosi, kad galėsite padėti.

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: Black screen

Postby megejas » Mon Apr 08, 2013 11:11 am

Turbinimą mėginai mažinti?
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

R3niarT
Posts: 22
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:12 am

Re: Black screen

Postby R3niarT » Mon Apr 08, 2013 3:05 pm

Buvau uždėjęs bios default settings bet problema pasikartojo tai pamaniau turbut kad ne cpu problema

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: Black screen

Postby megejas » Mon Apr 08, 2013 3:12 pm

O VRAM testą buvai paleidęs?
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

R3niarT
Posts: 22
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:12 am

Re: Black screen

Postby R3niarT » Mon Apr 08, 2013 5:04 pm

Testuojant VRam irgi blackscreen gavau :(

R3niarT
Posts: 22
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:12 am

Re: Black screen

Postby R3niarT » Sat May 18, 2013 3:01 pm

Ka galiu pasakyti esu labai nusivyles skytechu. Nuvežiau plokštę į Plungę sakė nusiųs patikrinti pas tiekėjus. Praėjo savaitė man paskambino ir pasakė , kad plokštė pakeista į naują ir , kad galiu atvažiuoti jos pasiimti. Kita dieną nuvažiavau pasiemiau gryžau namo atidariau dėžę- plokstė neatrodė nauja matėsi likę šiek tiek dulkių kai kur išvalyta nu galvoju nieko reikia patestuot, įėjau į žaidimą pažaidžiau 30 minučiu ir ta pati problema iš niekur nieko black screenas su sound loopu.Dabar net nežinau ka daryt vėl vežt jiem , kad tokią pat gražintų dar kart...

User avatar
kodinis1
Rašytojas
Posts: 1581
Joined: Fri Oct 15, 2010 10:59 am
Location: Vilnius

Re: Black screen

Postby kodinis1 » Sat May 18, 2013 5:01 pm

O ko čia stebiesi? Kilobaitas net naudotus kompus (su žmogaus skype, ir kt. programom, net nevargdami to paslėpt) sugeba kaip naujus prakišt. Jei jau ruošiesi kariaut pasidomėk kur netoli tavęs daroma nepriklausoma ekspertizė ir jau turėdamas išvadas kelk vėjus. Galėsi kreiptys į valstybine ne maisto produktų inspekciją prie ūkio ministerijos. Kitaip liksi kvailio vietoje o jei dar ir ne plokštė kalta tai visai tyliu :) . Nepamiršk kad pas mus vežama visas šlamštas kas kitur netinka, svarbu paimt pigiau o parduot brangiau. Nenustebsiu jei visa tų plokščių partija brokuota. Šiaip tai manau reiktų tartys su pardavėju kad keistu į kitokia plokštę, su damokėjimu ar kaip.
Jai viskas išbandyta ir niekas nepadeda, skaitykit instrukcija!

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: Black screen

Postby megejas » Fri May 24, 2013 5:03 pm

Kad visiškai įsitikinti, kad čia VGA problema. Turi dėti kitą VGA ir žiūrėti ar atsikartos situacija. Jei yra galimybė pasiskolinti iš draugo.
Čia gali būti kaltas ir RAM....
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

linuxxss
Posts: 5
Joined: Mon Apr 22, 2013 10:37 am

Re: Black screen

Postby linuxxss » Mon May 27, 2013 10:21 am

Turiu ta pacia problema, kartais dar pamatau Blue Screen (bet retas atvejis), ir paskaites postus mastau kad tai ramai.... nes as neperseniausiai keiciau vga i nauja, nes sena per ziopluma sugadinau. o jei tai ramai kalti ka daryti reikia? keisti tik? :roll:
Ai neperseniausiai nauja problema man dart atsitiko kompas automatiskai issijungia ir ijungimas neimanomas, reikia isjungti maitinima kompui, tada per naujo ijungineti....
Zinoma tai ikyksta kai zaidziu (Tera-online) gera grafika. Ir mane tai labai nervina.


gal kalta kas nors is mano detaliu nes kompas senas o VGA 3 kartus keista :roll:

motina - P5KPL-AM lygiai taip pat atrodo ( http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/ )
BIOS Date: - 07/08/09 15:25:01 Ver: 08.00.12
Processor: - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
ramai - 4GB DDR2 :(
VGA - AMD Radeon HD 7700 Series
maitinimas - http://www.ebay.pl/itm/550-Watt-ATX-Net ... d=ViewItem (toks pat)

User avatar
RainmakerLTU
Rašytojas
Posts: 6795
Joined: Wed Jan 02, 2008 10:11 am
Location: Bedford, UK

Re: Black screen

Postby RainmakerLTU » Mon May 27, 2013 10:39 am

Nu, kam reikia burti... Blue screenas parodo klaidos kodą - nusirašom ir sumaitinam googlei - atsakymų bus.
Visi mes esame ex... (Max Payne 3)

linuxxss
Posts: 5
Joined: Mon Apr 22, 2013 10:37 am

Re: Black screen

Postby linuxxss » Mon May 27, 2013 10:42 am

labai retas atvejis blue screen 1-2 kartai per savaite (beto nemoku sustabdyti kad rodytu jo iskarto persikrauna)

User avatar
arnie
Rašytojas
Posts: 1073
Joined: Fri May 01, 2009 11:28 am

Re: Black screen

Postby arnie » Mon May 27, 2013 7:25 pm

O naujoji VGA kartais neima daugiau elektros nei senoji VGA . :?:
Image

linuxxss
Posts: 5
Joined: Mon Apr 22, 2013 10:37 am

Re: Black screen

Postby linuxxss » Mon May 27, 2013 8:41 pm

pirmoji buvo kai pirkau su kompu gf 9800gtx bet maitinimas man rodos buvo 250 ar 300 W paskui sudegee maitinimas keiciau i galingesni 550 W, nes ner skirtomo man rodos jei per didelis tik tiek kad elektros gali daugiau imti. paskui buvau isidejes GF 550 Ti sugadinau ir neperseniausiai isigijau sita radion 7700.

User avatar
RainmakerLTU
Rašytojas
Posts: 6795
Joined: Wed Jan 02, 2008 10:11 am
Location: Bedford, UK

Re: Black screen

Postby RainmakerLTU » Mon May 27, 2013 9:58 pm

nuvarai į control panel - system. ten pasiknisk, rasi kur varną uždėt, kad po BSOD kompas nesirestartuotų.
Visi mes esame ex... (Max Payne 3)

linuxxss
Posts: 5
Joined: Mon Apr 22, 2013 10:37 am

Re: Black screen

Postby linuxxss » Tue May 28, 2013 2:49 pm

Na suradau dbar lauksiu kada vel pasirosys Blue screen, o ka reiktu daryti del Black screen ? "kompas tiesiong sustoja ant vieno vaidzo nieko nepaspausi garsas uzstringa ir zvimti pradeda ir ekranas tiesiog issijungia, kompa isjunti tik palaiksiu isjungimo migtuka". Ir del ko man dar ta kita problema? "tiesiog kompas automatiskai issijungia ir norit ijungti kompa turi atjungti ji nuo maitinimo 5-10 sec."


Return to “Kompiuterių geležis ir jos problemų sprendimai”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests