BIOS atkodavimas

Programinės įrangos, skirtos Microsoft Windows, Linux, Android, MacOS ir kt. klausimai bei aptarimai
User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Mon Apr 22, 2013 6:24 pm

Laba diena, atnešė draugas kompa IBM-Lenovo T42. Jam buvo sugedęs kietasis diskas. Turėjau kitą, pakeitus, reikėjo BIOS pakeisti krovimosi tvarką, tačiau, BIOS buvo užblokuotas, ir negalėjau nieko pakeisti. Na tokiu atveju dariau BIOS reset. Išėmiau kompo bateriją, atjungiau kabelį, ir buvau išėmęs CMOS bateriją. Paskui viską sudėjus, kompą įjungus, prašo slaptažodžio. Ir be jo negalima niekaip paleisti to kompiuterio, nei į BIOS įeiti, nieko. Ieškojau internete, bet neradau. Rašo, kad standartinis šių kompiuterių kodas BIOS "back-door" yra "merlin" tačiau netinka. Gal jūs pasiūlysit, kaip atkoduoti tą kompiuterį? Ar tai įmanoma?
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby megejas » Mon Apr 22, 2013 9:19 pm

CmosPwd šita programa gali nulaužti BIOS password'us, bet ne visus. Gali pamėginti, jei eina dar paleisti nors kokią operacinę terpę. ;)
O šiaip tiesiausias kelias EEPROM'o nuskaitymas.
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Mon Apr 22, 2013 10:14 pm

CmosPwd šita programa gali nulaužti BIOS password'us, bet ne visus. Gali pamėginti, jei eina dar paleisti nors kokią operacinę terpę. ;)
O šiaip tiesiausias kelias EEPROM'o nuskaitymas.
Nera jokiu error. Lenovo IBM, buvo back-door (atgaliniu duru paswordas. Manes praso Securyty pasword. Taigi, isijungia gerai, viskas veikia, bet daeina iki to, ir as nezinau to kodo. Ar butu imanoma perrasyti BIOS jam? manau tada atsiblokuotu jis.
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;

User avatar
arnie
Rašytojas
Posts: 1073
Joined: Fri May 01, 2009 11:28 am

Re: BIOS atkodavimas

Postby arnie » Mon Apr 22, 2013 11:00 pm

Cia ne bios kodo tau reikia cia kompiuterio atrakinimo kodo jei turi tuo kompiuterio manuala/knyga tai ten buna parasytas tas slaptazodis dazniausiai koks labai paprastas aisku jei kas juo nepakeite pvz. kaip pas HP compaq (Nootebook hard drive) . Perrasyti jam bios siaip aisku eitu , bet jauciu kad jis kokio cd ar usb nepaleis nes neisijungia kompiuteris vienintelis patikimas budas tai atspeti kompiuterio slaptazodi , o jei nepavyks tada bios mikroschemos perlitavimas kitaip niekaip . :ugeek: Bandyk pasiziureti cia ar paklausti kaip spresti sia problema :arrow: http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... MIGR-46464
Image

User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Tue Apr 23, 2013 6:47 am

Cia ne bios kodo tau reikia cia kompiuterio atrakinimo kodo jei turi tuo kompiuterio manuala/knyga tai ten buna parasytas tas slaptazodis dazniausiai koks labai paprastas aisku jei kas juo nepakeite pvz. kaip pas HP compaq (Nootebook hard drive) . Perrasyti jam bios siaip aisku eitu , bet jauciu kad jis kokio cd ar usb nepaleis nes neisijungia kompiuteris vienintelis patikimas budas tai atspeti kompiuterio slaptazodi , o jei nepavyks tada bios mikroschemos perlitavimas kitaip niekaip . :ugeek: Bandyk pasiziureti cia ar paklausti kaip spresti sia problema :arrow: http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... MIGR-46464
Taip, tu teisus. Ziurejau apie tuos kodus, na apie Back door default kodus. Raso, kad IBM deda koda "merlin", bet man netinka... Tad sakau, gal su kokia papildoma jungtim galima prie jo prijungti ir parodys ta koda. (Rades buvau kad lituojami keli (3-4) laidai prie BIOS mikroschemos, ir prijungiama prie, ir dar jungiama per VGA d-sub jungti. Tada jis randa ta koda). Atkodatorius parodytas, kaip ji pasidaryti ir t.t.), bet neturiu as galimybs tokiam aparatui pasidryti. :) , taigi ir ieskau. Beje, mastau kalbinti remontuose, oficeliuose, gal kas paims ji atblokavimui. Siaip, jei butu jis mano tas kompas, tegu buna ir supuna, bet jis yra svetimas... Juk jei neis jo sutvarkyti, teks draugui bapkes sumoketi
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;

User avatar
arnie
Rašytojas
Posts: 1073
Joined: Fri May 01, 2009 11:28 am

Re: BIOS atkodavimas

Postby arnie » Tue Apr 23, 2013 9:54 am

Na kiek supratau yra idetas tas super user ar kaip tas vadinas super administrator kodas ne paprasto vartotojo kodas tad cia sunkiai eis nuimti kiek ziurejau jis lyg turi floppy diska gali bandyti per ji naujinti bios , bet kad kas bus gero nelabai tikiu greiciausiai gali net nepaleisti juo . Dar gali bandyti ideti ta juo senaji HDD , gal kas suveiks ir leis ieiti i biosa tada isjungi pasvordo reikalavima , siaip jei zinai kas turi panasu kompiuteri jei defaultinis yra pasvordas tai jis daznai buna biose parasytas tik reikia ji ijungti beje , o tas kas dave kompiuteri neturi jokiu knygu pridetu su juo turetu buti juose buti parasytas jei aisku jis juo nepakeite . :|
Image

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby megejas » Tue Apr 23, 2013 11:18 am

Na va kaip gali prisižaisti kitam norėdamas gero... :|
O tai tau jau atnešė neveikiantį kompiuterį? Ar dar kažkas veikė, ta prasme Winai krovėsi?
Jei kompiuteris jau neveikė, tu visai nekaltas ir neprivalai apsiimti tolesnio remonto išlaidų. Paprašyk to slaptažodžio, nes, pasakyk, be jo neina sukonfigūruoti kompiuterio.
Kieno kompiuteris, tas ir slaptažodžius turi žinoti. :!:
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Tue Apr 23, 2013 3:05 pm

Kompa atnese draugas. jo gedimas - HDD. :) Ir krovimosi seka nustatyta buvo 1mas HDD. O po jo kas kita. HDD dvi adateles nuluzusios. O kompa nuresetinus uzsimete ta koda
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby megejas » Tue Apr 23, 2013 3:57 pm

Tai tu čia ne prie ko. Kas būtų keitęs tą HDD, tam ta pati situacija būtų išlindusi. Be slaptažodžio nė krust :D

Prisideda visokių slaptažodžių, paskui nei patys nežino... lygtai ten labai jau slaptą info turėtų tam kompiuteryje
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Tue Apr 23, 2013 8:11 pm

Tai tu čia ne prie ko. Kas būtų keitęs tą HDD, tam ta pati situacija būtų išlindusi. Be slaptažodžio nė krust :D

Prisideda visokių slaptažodžių, paskui nei patys nežino... lygtai ten labai jau slaptą info turėtų tam kompiuteryje
Zmogau, ka tu nori pasakyti? Bene Stalinas uzdejo ta pasword? po velniu juk as jau raudoniolikta karta tau sakau, kad yra automatinis galiniu duru paswodas. Ji uzdejo gamintojas. Gamintojas - IBM-Lenovo. Pakeisti jo neimanoma. Cia tau kaip telefono IMEI kodas uzdetas. Uzblokuoja nuo kompo panaudojimo, kad negaletu niekas su juo dirbti, tik tas, kuris nusipirko. Is oro neatsirado tas kodas. Jis iterptas i BIOS su tokia salyga, kada nuresetini BIOS, tada tas kodas isijungia. Aiskiau dabar?
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;

User avatar
megejas
Posts: 114
Joined: Wed Apr 03, 2013 5:46 pm
Location: Pagėgiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby megejas » Tue Apr 23, 2013 8:34 pm

Pats teisingai viską pasakei, kad backdoor slaptažodis yra gamintojo dalykas. Jis jį ir panaudos, kai tu ar tavo draugas kompą nuneš atrakinti būtent į Lenovo servisą.
Bet, pagalvok, yra ir password'as, kurį uždėjo user'is. T.y. pats tavo draugas ar tas, kas kompiuterį turėjo prieš jį.
Kam dedat slaptažodžius, kurių paskui nemokat suvesti.

Dar nemačiau nė vieno kompo, kuris pats užsirakintų.
AMD Phenom II X6 1045T @3,24Ghz; 8GB DDR2 800Mhz; SSD 256GB + 3xHDD 5,5TB; AMD ATI HD 7950; Asus M5A99X Evo R2.0; Thermaltake Contac 21; Thermaltake Commander MS-III; OCZ 650W

User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Tue Apr 23, 2013 9:00 pm

Pats teisingai viską pasakei, kad backdoor slaptažodis yra gamintojo dalykas. Jis jį ir panaudos, kai tu ar tavo draugas kompą nuneš atrakinti būtent į Lenovo servisą.
Bet, pagalvok, yra ir password'as, kurį uždėjo user'is. T.y. pats tavo draugas ar tas, kas kompiuterį turėjo prieš jį.
Kam dedat slaptažodžius, kurių paskui nemokat suvesti.

Dar nemačiau nė vieno kompo, kuris pats užsirakintų.
o tu manai as maciau? nemaciau. o dabar ta sumauta IBM-lenova pamaciau. ir nezinojau kad tokia nesamone bus. Kitur nera jokiu pasword. dabar jis yra nuresetintas. Yra tik tas.
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;

User avatar
arnie
Rašytojas
Posts: 1073
Joined: Fri May 01, 2009 11:28 am

Re: BIOS atkodavimas

Postby arnie » Tue Apr 23, 2013 11:08 pm

Siaip kiek manau kad daugiau vargo bus nei naudos su tuo paswordu nes ju jau instrukcijos parasyta kad toki pasworda gali nuimti tik jie http://www-05.ibm.com/lt/services/partn ... uliai.html ar jei arciau tai site http://www-05.ibm.com/lt/services/partn ... ikiai.html :ugeek:
Image

User avatar
Robitt
Rašytojas
Posts: 1848
Joined: Tue Oct 28, 2008 10:32 am
Location: Telšiai

Re: BIOS atkodavimas

Postby Robitt » Wed Apr 24, 2013 8:14 am

Siaip kiek manau kad daugiau vargo bus nei naudos su tuo paswordu nes ju jau instrukcijos parasyta kad toki pasworda gali nuimti tik jie http://www-05.ibm.com/lt/services/partn ... uliai.html ar jei arciau tai site http://www-05.ibm.com/lt/services/partn ... ikiai.html :ugeek:
Reiks bandyt kreiptis į Mažeikius. O ką daryt kitaip... Kito šanso ir aš nebežinau :(
Intel Core quad Q6600, 2.40 GHz, 3x1024 MB, RAM,(3 GB), 320 GB, Samsung, SATA II HDD, PSU 650 W. Kortelių skaitytuvas, 2 DVD-RW, MB Intel DG33BU,VGA MSI ATI Radeon HD4650;


Return to “Kompiuterinės programos”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests

cron